top of page

Poëzieweek 2020 op school 

De Stedelijke Basisschool Eksaarde organiseert n.a.v. de Poëzieweek 2020 een eigen schoolproject van di. 28 jan. tot en met di. 4 feb. De week voordien worden op school in de gangen en op de speelplaats gedichten opgehangen op felgekleurde papieren. Zo willen de leerkrachten de aandacht van de kinderen trekken.

 

Op 28 jan. begint de schooldag met een onthaal waarin aan de leerlingen van het lager onderwijs en aan de kleuters wordt uitgelegd wat de Poëzieweek is.  De kinderen krijgen dan ook een opdracht. Er wordt hun gevraagd om in klasverband samen een gedicht te maken. Op 4 feb. stellen alle klassen hun gedicht op een creatieve wijze voor aan de hele school. 

 

Daarnaast mogen kinderen die leuke gedichtjes kennen die in een gedichtenbus steken. Ze worden dan opgehangen in de school.

 

Op vrijdag 31 jan. komt dichter Bert Boone langs in alle klassen. Hij zal in elke klas een gedicht brengen waarmee de kinderen zelf aan de slag zullen gaan: in woord, met beeld of nog op een andere wijze, volgens hun eigen aanvoelen en kunnen. En Bert beantwoordt natuurlijk hun vragen ter zake.  

 

Wie graag meer weet over hoe directie en leerkrachten dit aangepakt hebben en / of ervring wil uitwisselen kan terecht bij zorgcoördinator Lyndsey Van Landeghem [lyndsey.vanlandeghem@stedelijkbasisonderwijslokeren.be].

bottom of page