POËZIEWEEK 2021: werk je mee aan DAKNAM DICHTer?

 

Wat ver weg leek was plots een hek rond ons dagelijks leven. We kropen dichter bij elkaar en ontdekten nieuwe of ondergesneeuwde gewoontes en relaties.

Dat nieuwe liet ook onze stekels groeien en we zochten meer ruimte voor de opkomende frustraties. Golven in het zonnige voorjaar dat gedicteerd werd door nieuwe experts met raadgevingen over maskers buiten de carnavalsperiode. We voelden ons dichter bij onze buurt, dichter bij het gras en de beken.

We zijn ontdekkingsreizigers op de lokale wandelpaden en zoeken wat terug mag en met hoeveel we samen kunnen komen.

Dichter, het nabij zijn, dichtbij als dichter met het mondmasker.

 

De Werkgroep poëzie wil de poëzievoorstelling DAKNAM DICHTer van zo. 31 jan. 2021 vorm geven. Terug in de kerk van Daknam. Dit epicentrum is ondertussen gekend; voor velen is het een merkteken in de agenda.

Of we mogen samenzitten dan wel de stoelen aan het plafond moeten hangen is een zorg voor later ...

 

We roepen op om het schone van die ervaringen te verwoorden in een gedicht, een lied. Wat zijn jouw woorden voor morgen, het nieuwe normaal, jouw beleving in het mooie woord? Laat ons wandelen tussen egel en engel zijn, de stekels en de wolken, de ultieme beleving met onze geliefden in het droomveld.

 

Iedereen die in Lokeren geboren is, woont, school loopt of werkt kan een gedicht insturen. Zo willen we opnieuw een boeiend programma samenstellen, iets in de trant van vorig jaar, een podium voor de levende poëzie in Lokeren.

 

Stuur jouw gedicht tegen 30 oktober 2020 naar poezie.cultuurraadlokeren@gmail.com

 

De Werkgroep poëzie
Cultuurraad Lokeren

© 2018 Marc Duym Ondervoorzitter 

9160 Lokeren

  • Facebook Clean