top of page

POËZIEWEEK LOKEREN

Tussen do. 31 januari (Gedichtendag) en 14 februari (Valentijn) kunnen liefhebbers van poëzie op verschillende locaties kosteloos genieten van poëzie.

Do. 31/1 (20u) - DICHTER IN DE BIBLIOTHEEK - Zolder Bibliotheek, Kerkplein 3, Lokeren.

Een poëzieprogramma met muzikale interventies. Poëzie van leerlingen van het Sint-Laurentiuscollege n.a.v. de herdenking van de Groote Oorlog (dichtbundel Soms denk ik aan de doden), liefdesgedichten en een selectie uit de inzendingen voor de poëziewedstrijd Lokeren mijn lief. Bekendmaking Lokers stadsgedicht 2019 en huldiging van de auteur. Voordracht: Saskia Van Kerckhove. Muziek: leerlingen Kunstacademie Ter Beuken. Gratis

 

Za. 2/2 (20u) - ZEER WARME VERHALEN - Café Den Reynaert, Daknam-dorp 18, Lokeren.
De Vertelvalies brengt zeer warme verhalen met een knipoog naar Valentijn. Gratis.

Zo. 3/2 (11u én 15u) - POËZIE TUSSEN POT EN PINT, nu in de kerk - O.-L.-Vrouwkerk, Daknam-dorp, Lokeren.
Een bijzondere poëzievoorstelling n.a.v. tien jaar Poëzie tussen pot en pint. Je luistert naar werk van Lokerse dichters, muzikaal omkaderd door Kristien Heirman (orgel) en het strijkerskwintet GUSET (UGent). Over de middag zijn twee geleide bezoeken voorzien aan kerk en interieur. Gratis.

 

Zo. 3/2 (12.30u & 13.30u) – GELEID BEZOEK IN EN ROND DE KERK - O.-L.-Vrouwkerk, Daknam-dorp, Lokeren.
Stadsgids Johan Terryn vertelt je meer over dit nog deels Romaanse kerkje en het schitterende interieur. Gratis.

Plan je tussen 31 januari en 14 februari om iets te gaan eten in één van de ongeveer twintig horecazaken, die aan dit project meewerken? Dan krijg je een van de elf verschillende ‘Valentijn-placemats’ met een liefdesgedicht of het bekroonde stadsgedicht onder je bord.
De horecazaken die meewerken vind je hieronder.

Dit project is een samenwerking van de Cultuurraad, de Bibliotheek en het Infopunt Toerisme van de stad Lokeren i.s.m. Horeca Waasland en de Middenstand Kerkstraat.

Wil je een hapje eten? 

In deze zaken kan je tussen 31 januari en 14 februari smaak en poëzie combineren! 

adressen.jpg
bottom of page