top of page
Damon De Backer.jpg

Annemie Deckmyn en Bert Verbeke  - copyright Damon De Backer

DICHTER IN DE BIBLIOTHEEK 

Do. 30.01.2020 - 20u
 

“Alles gebeurt onderweg”


Annemie Deckmyn (poëzie) & Bert Verbeke (muziek)
Zolder Bibliotheek, Kerkplein 3, Lokeren

Inkom gratis. (Max. 90 zitplaatsen; reserveren verplicht via Yasmine.Ahaddour@lokeren.be.)

 

 

Annemie Deckmyn debuteerde begin 2018 met haar poëziebundel ‘Alles gebeurt onderweg’ waarin zij herkenbare thema’s aansnijdt, van de vergankelijkheid van de liefde tot lichamelijk verval. Speels en aangrijpend van toon, de juiste plekken rakend. Het boek is ondertussen aan een tweede druk toe. Annemie Deckmyn neemt haar zoon
Bert Verbeke mee - gekend van o.m. de TV-serie ‘Thuis’ -, die haar gedichten muzikaal ondersteunt, herwerkt of omvormt tot popmuziek. Een voorstelling die de klassieke poëzievoordracht overstijgt. Poëzie en muziek gebracht door een uniek duo, door hun bloedband voor het leven aan elkaar verbonden.
 

Nodig familie of vrienden uit voor Alles gebeurt onderweg. De download vind je hier.

LEUKE VERHALEN TUSSEN POT EN PINT      

Za.  01/2/2020 - 20u
Café Den Reynaert, Daknam-dorp 18, Lokeren
Organisatie: Café Den Reynaert, de Vertelvalies i.s.m. Werkgroep Poëzie Cultuurraad Lokeren


Gratis toegang

De Vertelvalies is een vertelcollectief uit de streek. De initiatiefnemers hebben elkaar gevonden in de vertelcursus “Wase Griezelverhalen” van de Erfgoedcel Waasland.
Wie Eriek Verbeecke, Linda Foubert, Carine Van der Sypt en Frank Van Mossevelde al horen vertellen heeft mist deze avond in geen geval! Sankie den Hamer praat de verhalen aan elkaar.

Nodig familie of vrienden uit voor de vertelavond.
De download vind je hier.

de_vertelvalies (2).jpg

DAKNAM DICHTER

Zo. 2.02.2020

- 10u  geleid bezoek aan de kerk o.l.v. stadsgids Johan Terryn
- 10.30u  welkom met een glaasje
- 11u  poëzie van dichters uit Lokeren – muziek:  Lidewei Philips (harp)
- 12.15u  geleid bezoek aan de kerk o.l.v. stadsgids Johan Terryn

Onze-Lieve-Vrouwkerk, Daknam-dorp, Lokeren


Gratis toegang

 

Traditiegetrouw organiseert de Werkgroep poëzie van de Cultuurraad ter gelegenheid van de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland een podium voor dichters uit Lokeren. Dit jaar zal Lidewei Philips (°Lokeren) op harp instaan voor het muzikale luik van deze voorstelling.

Om 10.30u, voor de voorstelling, biedt het Infopunt Toerisme je een glaasje streekeigen jenever of Verhofstede-fruitsap aan.

Tenslotte – of om mee te beginnen - leidt stadsgids Johan Terryn je om 10u en om 12u deskundig rond in de intieme ruimte van de nog deels Romaanse Onze-Lieve-Vrouwkerk en haar prachtige interieur.

Voor liefhebbers van poëzie die van monumenten houden. Of omgekeerd. Wie honger of dorst lijdt kan van 10 tot 22 u terecht in café Den Reynaert, naast de kerk.

Nodig familie of vrienden uit voor DAKNAM DICHTER.
De download vind je hier.

 

 

 

 

 

Organisatie van de Poëzieweek Lokeren: Werkgroep poëzie Cultuurraad & Bibliotheek i.s.m. Kunstacademie Ter Beuken, Infopunt Toerisme, Stad Lokeren, Vlaamse Cultuurkring Lokeren, café Den Reynaert, de Vertelvalies & kerkfabriek Daknam. 

191129_JOngena_Poëzieweek_def-gedichtend
bottom of page